Centrum Kultury Koreańskiej, które jest organizatorem Korean Festiwal w Warszawie, udostępniło niedawno prosty przepis na koreańskie danie Jeyuk- Bokkeum. Dziś zebrałyśmy wszystkie niezbędne składniki i przyrządziłyśmy potrawę. Wyszło przepysznie, choć nie ukrywamy, iż bardzo pikantnie, ale ryż w tym przypadku stanowił idealną równowagę smaku dla smażonej wieprzowiny. Polecamy spróbować!
Przepis możecie znaleźć tutaj. Jeśli nie przepadacie za zbyt ostrymi potrawami, wystarczy zmniejszyć nieco ilość papryki chili (my robiłyśmy na dwie łyżki, a wciąż było bardzo pikantne).
Wygląda apetycznie i wydaje się proste do zrobienia, jak kiedyś nie będę miała pomysłu na obiad to wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńTrzeba przyznać, że wygląda smakowicie, szkoda, że taka noga ze mnie jeśli chodzi o gotowanie. No i pikantne potrawy to nie bardzo rzeczy dla mnie.
OdpowiedzUsuńNominowałyśmy Cię do LIEBSTER award oraz the VERSATILE BLOGGER award :)
OdpowiedzUsuń